English version

 Om oss
 Slektsoppdatering
 Slektstre
 Ukjent slekt
 Slektsdokumenter
 Linker
 Kontakt oss
 Bokbestilling
 Til forsiden

 03/06 - 13         

 Lagt til ny
 seksjon:
 Slektsdokumenter

 Les mer


 Visste du at...    

 3-7-3 Johan
 Christian Hojem
 som var farmer i
 Sør-Afrika, har
 gitt navn til
 løksorten
 "Hojem"?

 Les mer

 

En anerkjennelse av Oftebroslekten fra ordføreren i uMlalazi

(uMlalazi er kommunen hvor byen Eshowe i Sør-Afrika ligger)

Under Oftebro slektsstevnet i Durban/Eshowe 30.juni -1.juli 2007 fikk  Oftebroslekten av idag overrakt en plakett signert ordføreren i uMlalazi. Som det fremgår av plaketten, verdsetter ordføreren Oftebro-slektens engasjement for Eshowe-samfunnet. Selvsagt er det slik at det er våre fjerne slektninger, pionermisjonærene Ommund C. Oftebro, Christian T. Oftebro og Berte Marie Oftebros innsats i Eshowe-samfunnets barndom som fortjener den store anerkjennelsen. Men at dagens Oftebroslektninger gjennom flere år gjentagne ganger har besøkt og meddelt seg til det moderne Eshowe-samfunnet ved dets politiske og kulturelle institusjoner, og har knyttet vennskapsbånd med dem som idag representerer Ommund Oftebros menighet,  er blitt lagt merke til. Det samme gjelder selvsagt det faktum at deltakerne under Oftebro slektsstevnet i Lyngdal 2004, gjennom Lyngdal menighet, gav et betydelig økonomisk løft til Eshowes KwaMondi menighet. Det gjelder selvsagt også at Garry Oftebro, under sin planlegging av Oftebro slektsstevnet 2007, sammen med KwaMondi menigheten, og Zululand Historiske Museum la så utmerket til rette for utvikling av den gjensidige anerkjennelse og respekt mellom Oftebro-slekten og byens myndigheter og dens kulturelle og religiøse institusjoner.      

Klikk her for å se plaketten

Plaketten er dessuten lagt ut i norsk oversettelse nedenfor

 

uMlalazi Kommune

Da Hans Nåde ordfører Stan Larkan, rådsmedlemmer og borgere av uMlalazi kommune er  dypt takknemlige for den tjeneste som er ytt kommunen av

dagens Oftebro-slekt

ønsker vi å gi dere et symbol til uttrykk for den ære, aktelse og hengivenhet borgerne av uMlalazi skylder dere for deres fremragende engasjement og oppmuntring for Zulu-samfunnet.

Som bekreftelse av deres engasjement takker vi dere ved denne plakett  for deres utmerkede deltakelse i litterære, åndelige og kommunale anliggender, og for generell utvikling av våre innbyggere i uMlalazi.

Gitt under min hånd og segl i Eshowe idag, første dag i juli 2007.

                                               Stan Larkan (sign)
                                              Ordfører:  uMlalazi kommune.