English version

 Om oss
 Slektsoppdatering
 Slektstre
 Ukjent slekt
 Slektsdokumenter
 Gjestebok
 Linker
 Kontakt oss
 Bokbestilling
 Til forsiden

 03/06 - 13         

 Lagt til ny
 seksjon:
 Slektsdokumenter

 Les mer


 Visste du at...    

 3-7-3 Johan
 Christian Hojem
 som var farmer i
 Sør-Afrika, har
 gitt navn til
 løksorten
 "Hojem"?

 Les mer


 

Slektskultur

Sanger og Dikt  |  Bilder  |  Litteratur

Sanger og Dikt


   

BRO-Band spiller opp til dans

Under Oftebro slektsstevnet i Pleasanton 2010 tok 3-2-1-3-1-4 Tor Steinar Edland og 3-6-2-2-3 Geir Due videofilm fra festlighetene. Slektningene i California hadde stablet på beina et ad hoc band kalt ”The BRO-Band” (Bakken-Rositano-Oftebro Band) som underholdt med sang og musikk, og som spilte opp til dans. Deltakerne i bandet var disse:

Vokal: Megan Rositano, Christopher Rositano, Kirk Bakken
Perkusjon: Kris Oftebro, Kaitlynn Oftebro, Kyle Oftebro
Gitar: Brian Chase
Bass: Kristina Bakken
Trommer: Rikky Bakken
Keyboard og vokal: David Bakken

Del 1  |  Del 2

Til toppen av siden


     
 

3-6-2-5 Olaug Oftebro Areklett gleder oss med et dikt.

Olaug er født i 1937, er gift og har 3 barn og 10 barnebarn. Hun er bosatt i Mandal. Olaug er utdannet lærer og har et yrkesliv fra barneskolen i Oslo, Haugesund og Lindesnes. 

Olaug har allsidige interesser. Litteratur, kristendom, musikk og idrett er stikkord her. Idrettsstatuetten på peishyllen hennes vitner om sans for fysisk aktivitet. Likevel er det særlig sanggleden som har preget henne helt fra barndommen. I yngre dager var gitaren en trofast følgesvenn. Hun har også sunget i diverse kor, sist en årrekke i Mandal Kantori.

Som pensjonist pleier hun hver jul å sende et dikt til slekt og venner. Hun skriver helst i nynorsk språkform, og behandler gjerne tema som kan vekke til ettertanke.

Klikk her for tilgang til diktet ”Skuld” 

Til toppen av siden


     
    Et kanadisk ”Oftebro Kor”

Hør koret synge i Den Lutherske kirken i Preeceville, Canada.
Klikk her for informasjon om koret.

Til toppen av siden


     
    "Love isn't easy" av Markus Due

17 år gamle, 3-6-2-2-3-3 Markus Due, Mandal, har vært en ihuga korpsmusikant siden han var 10 år gammel. Det har ført ham fra korpsets aspirantnivå, via juniorkorpset og frem til deltakelse i A-korpset, hvor han nå spiller på 6. året. Trombone er hans instrument.

Da ungdomsskolen bød på organisert musikkundervisning, med utstrakt valgfrihet for elevene, valgte Markus gitar og sang som sine nye og ekstra felt. Dermed følger gitaren nå Markus på turer sammen med venner. Det gir alltid god stemning.

Men Markus vil også skape sine egne sanger, og da korpset i år markerte sitt 100 års jubileum, fremførte et ad hoc band av korpsgutter Markus sin låt. Her presenterer vi hans låt ”Love isn’t easy”.  


Til toppen av siden

     
    Viser og musikk av Harald Arne Asheim

Familiens professor i petroleumsfag, NTNU, Trondheim, 
3-2-9-1-1 Harald Arne Asheim, har ført videre Asheim-familiens diktertradisjoner fra hans bestemor Anna Elisabeth (Rom) Asheim. Men det stoppet ikke der. Harald komponerer også selv melodier til sine sanger, og fremfører sangene til eget akkompagnement på gitar. 

Mange husker hans fremførelse på Oftebro-slektsstevnet i Lyngdal i 2004 av hans selvskrevne vise om vår familiegrunnlegger Villum Christian Oftebro.

Klikk her for tekst og note til ”Villums vise”
Klikk her for Haralds egen hjemmeside hvor du bl.a. kan høre ham synge Villums vise.

Til toppen av siden

     

  Hyllest til Lyngdal

Vi presenterer her hyldningsdikt eller hyldningssanger til Lyngdal, bygda hvor slektens vugge engang stod, fra 10 Ommund C. Oftebro, fra 3-4 Anna Tonette (Oftebro) Johnson og fra 3-8 Ole Mathias Oftebro

Til toppen av siden

     
    Salme av Reidar Oftebro 

3-6-2-1 Reidar Oftebro har ytt Oftebro-familien store tjenester gjennom sitt nitidige arbeid gjennom flere år for å komplettere familiens slektstre. Reidar hadde også gjennom et langt liv en betydelig produksjon av sanger, for det meste sanger til bruk ved festlige anledninger i den nære familiekrets. Som pensjonist tok han opp kunstmaling, og han har etterlatt seg en betydelig produksjon av malerier. 

To år før Reidar gikk bort i 2007 skrev han den salmen som vi gjengir her.

Hans svigersønn, (3-6-2-1-4) Odd Arve Lien har komponert melodien til Reidars salme. 

Til toppen av siden

     
    Bånsull 

Da 3-6-2 Tobias Oftebro og hans Klara hadde satt bo i 1924 og deres førstefødte, 3-6-2-1 Reidar Oftebro, så dagens lys, skrev Tobias en vuggesang i tekst og tone som siden har lullet i søvn hans barn, barnebarn og barnebarns barn.

Den kjente, norske kirkemusiker Trond Kverno har harmonisert melodien for pianospill.

3-6-2-5 Olaug Sofie (Oftebro) Areklett har gjendiktet Tobias’ vuggesang på engelsk.

Til toppen av siden

     
    Dikt av Anna Elisabeth (Rom) Asheim 

3-2-9 Anna Elisabeth Asheim var som bondekone på Soma ved Sandnes sterkt interessert i bondekvinnenes rolle i samfunnet. Hun var mangeårig medlem av Høyland bondekvinnelag, og i åtte år leder av Rogaland bondekvinnelag.

Hun var en mye brukt foredragsholder, og hun skrev avisartikler, dikt og salmer. Diktene viser hennes sterke engasjement for religiøse spørsmål, for naturen og for dagliglivet i hjembygda.

Vi gjengir her 4 av hennes mange dikt og sanger.

Til toppen av siden
       

Bilder


   

Malerier av Reidar Oftebro 

3-6-2-1 Reidar Oftebro har ytet Oftebro-familien store tjenester gjennom sitt nitidige arbeid gjennom flere år for å komplettere familiens slektstre. Reidar hadde også gjennom et langt liv en betydelig produksjon av sanger, for det meste sanger til bruk ved festlige anledninger i den nære familiekrets. Han skrev også en salme som vi har presentert annet sted i denne kulturspalten. Som pensjonist tok Reidar opp kunstmaling, og han har etterlatt seg en betydelig produksjon av malerier. Reidar malte gjerne landskapsbilder og stilleben. Han anvendte gjerne akrylfarger i sine malerarbeider. 

       

         

Til toppen av siden


     
    Akvareller ved Ivar Oftebro 

Da 3-6-6-1 Ivar Oftebro nådde pensjonistenes rekker, utviklet han sine anlegg innen bildende kunst. Som maleteknikk holder han seg først og fremst til vannfargene. Mange i hans nære krets har gjennom årene kunnet glede seg over akvareller fra Ivars pensel, gjerne tilsendt som hilsener til julehøytiden.

Vi gjengir her et utvalg av Ivars akvareller. 

       

       

Til toppen av siden


     
    Multikunstneren Nils Ole Oftebro 

Skuespiller 3-8-3-1 Nils Ole Oftebro spiller på mange strenger. Hans skuespillerkunst, det være seg på teaterscenen eller på film, og hans innsats som TV-underholder torde være vel kjent. Mindre kjent er kanskje hans talent som billedkunstner, selv om han også innen denne kunstart har nådd et stort publikum, ikke minst gjennom sine illustrasjoner i bladet Farmand gjennom en årrekke.

Vår spalte viser 3 av de bilder han presenterte under Oftebro slektsstevnet i Lyngdal i 2004, samt et intervju han har gitt til Aftenposten i 2005 i forbindelse med en utstilling av hans illustrasjons-arbeider. 

       

Til toppen av siden


     
    Malerier ved Caren (Rivara) Vitell 

1-1-11-4-2 Caren Vitell, som bor i Oxford, Mississippi, USA, har gjort karriere innen kunstmaling. Hun maler i hovedsak med oljemaling på lerret, og lager ofte blindrammene sine selv. Da former hun til tider rammene som spisse eller runde buer, og gjenskaper derved det inntrykk man får av at motivet er iakttatt gjennom et vindu i en kirke eller en annen type bygning.

Caren maler ofte landskapsbilder i sterke farger, og eksperimenterer gjerne med farger og tekstur i bildene. 

       

       

Til toppen av siden


   

Litteratur


   

(3-7-2-1) Frank Edward Streek, Napanee, Ontario, Canada, med utdannelse og bakgrunn innen business fra Sør-Afrika, emigrerte med sin Deena til Canada i 1978. Underveis tilbrakte de 2 år i Frankrike. I Canada har Frank vært engasjert innen ulike yrker, fra svineoppdrett til ”financial business”.

Som pensjonist startet han å skrive bøker. Det er nå blitt 10 av dem. Frank skriver fiksjon, ofte basert på erfaringer fra eget liv. Det er da naturlig at temaene ofte kan berøre de politiske forhold i Sør-Afrika under apartheid-regimet, eller hendelser og karakterer han gjenkjenner fra sin omfattende krigstjeneste ved en rekke frontavsnitt i Afrika under andre verdenskrig.Klikk her og her for tilgang til Napanee Guides omtale av Frank Streek og hans forfatterskap.
Til toppen av siden